8.2.2018. 22:00
0
Egipatskom policajcu pet godina zatvora zbog smrti 37 demonstranata
Egipatski prijeki sud je osudio policijskog zvaničnika na pet godina zatvora zbog nenamjernog ubistva 37 zatvorenika, pristalica svrgnutog predsjednika Mohamed Morsija, prenosi Xinhua.

Pukovnik Omar Farouq nema prava žalbe, a saučesnici su dobili po jednu godinu zatvora uvjetno. Slučaj se dogodio u augustu 2013. godine kada je policija ubacila suzavac u zatvoreni policijski kombi u kojem je bilo smješteno čak 45 demonstranata, dvostruko više nego što je predviđeno.

Policija je tada tvrdila da su zatvorenici pokušali pobjeći i uzeli policajca za taoca, ali je na suđenju utvrđeno da to nije tačno. Većina žrtava se ugušila prije nego su prebačeni u zatvor na sjeveru Kaira.

Morsi je još uvijek u zatvoru, a u vojnom prevratu 2013. godine ubijeno je više od hiljadu osoba, a hiljade su zatvorene.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.