18.2.2018. 14:36
0
Macron gubi popularnost zbog reforme javne uprave
Francuski predsjednik Emmanuel Macron gubi popularnost, javlja AFP.

Prvi put od oktobra prošle godine manje od polovice ispitanika u anketama odobrava njegovo djelovanje. Razlog tome je, kako se objašnjava, plan za smanjenje skupe francuske državne administracije.

Macronova vlada je objavila početkom mjeserca da će pokrenuti reforme državnog aparata koji je jedan od najskupljih u svijetu. Takve aktivnosti je predsjednik najavio i tokom izborne kampanje.

Premijer Edouard Philippe je rekao da neće posustati u tim planovima iako bude otpora sindikata ili javnosti.

Ministar finansija Gerald Darmanin je rekao da će se od državnih uposlenika tražiti da se dobrovoljno odreknu određenih primanja ili pristanu na smanjenje plaća, prenosi AFP.

(FENA/Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.