20.2.2018. 22:30
0
Mahmoud Abbas traži međunarodnu konferenciju za rješenje "palestinskog problema"
Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas pozvao je danas u obraćanju Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda da se sredinom ove godine održi međunarodna konferencija što bi otvorilo vrata priznavanju palestinske državnosti u okviru šireg mirovnog procesa na Bliskom istoku, prenosi AFP.

U rijetkom obraćanju najvišem tijelu UN-a Abbas je rekao da traže puno međunarodno priznanje i članstvo u UN-u.

- Da bi se riješilo palestinsko pitanje, ključno je uspostaviti multilateralni mehanizam koji bi proizašao iz međunarodne konferencije - rekao je Abbas.

Prema njegovim riječima, priznavanje Palestine bi ih navelo da priznaju i Izrael. Abbas je odmah po završetku govora napustio salu, zbog čega ga je izraelski ambasador Danny Danon optužio da „izbjegava dijalog“.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.