21.2.2018. 14:00
0
Liban: Uhapšen finansijski službenik "Islamske države"
Obavještajna služba Libana uhapsila je muškarca za kojeg se sumnja da je obavljao posao finansijskog službenika za "Islamsku državu" u Siriji, izjavio je sigurnosni izvor.

Izvor navodi da je Sirijac, koji je uhapšen u Tripoliju, na sjeveru Libana, bio odgovoran za sakupljanje novca za militantnu grupu u sirijskom gradu El Bukamal, prije nego što su islamisti protjerani iz tog područja.

Sirijska vojska je, zajedno sa svojim saveznicima, povratila kontrolu nad El Bukamalom, koji je bio posljednji značajniji grad "Islamske države" u Siriji.

Izvor je rekao za Reuters da je uhapšeni, identifikovan kao Saud, ušao u Liban koristeći identitet svog brata i da nije poznato da li je planirao bilo kakve militantne aktivnosti.

Libanske vlasti su saopćile da su osujetile veliki broj zavjera "Islamske države" u posljednjih nekoliko mjeseci, prenosi Avaz.

Posljednji veliki napad džihadista u Libanu dogodio se u novembru 2015. godine, kada je u glavnom gradu Bejrutu poginulo nekoliko desetina ljudi.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.