21.2.2018. 18:30
0
Blizak saradnik Netanyahua pristao svjedočiti protiv izraelskog premijera
Jedan od najbližih saradnika izraelskog premijera Benjamina Netanyahua je pristao svjedočiti protiv njega u korupcijskom skandalu koji tereti šefa izraelske vlade, piše „Guardian“, pozivajući se na izraelske medije.

Policija nije potvrdila da će Shlomo Filber svjedočiti protiv Netanyahua, ali svi glavni mediji su prenijeli tu informaciju. Radi se o bivšem čelniku za komunikacije u vladi koji je učestvovao u tajnom dogovoru prema kojem će Netanyauova vlada pogodovati telekom kompaniji, a zauzvrat oni će ga promovirati u medijima pod njihovom kontrolom.

Filber je uhapšen prije nekoliko dana, i tvrdi se da je pristao biti svjedok protiv Netanyahua, koji se sada suočava najtežim optužbama za korupciju.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.