24.2.2018. 19:30
0
Amerikanka se automobilom zaletjela ka Bijeloj kući, nije probila ogradu
Američka tajna služba saopštila je da je uhapšena žena, koja se bijelim vozilom namjerno zaletjela u zaštitnu ogradu Bijele kuće, ali je nije probila.

Tokom incidenta nije došlo do pucnjave i niko od pripadnika policije nije povrijeđen, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, 35-godišnja žena iz La Verna, u državi Tennessee, već je ranije imala “susrete” sa policijom u blizini Bijele kuće, čije su posljedice bila “brojna hapšenja za razne krivične prekršaje”, prenosi CDM.

U saopštenju se ne navodi ime uhapšene žene.

Bijela kuća je privremeno bila djelimično zatvorena poslije incidenta, koji se dogodio ubrzo nakon sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i australijskog premijera Malcolma Turnbulla, koji se i dalje nalazio u Bijeloj kući.

Trump je na Twitteru zahvalio tajnoj službi na dobro urađenom poslu.

CNN navodi, pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, da incident nije bio usmjeren protiv Trumpa, niti bilo koga u Bijeloj kući, već da se vjerovatno radi o osobi s mentalnim problemima.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.