18.3.2018. 15:30
0
Rekordna izlaznost na Dalekom istoku u Rusiji
Na predsjedničke izbore u Rusiji do 10 sati po moskovskom vremenu izašlo je 16,55 posto građana, rekla je danas direktorica Centralne izborne komisije (CIK) Ela Pamfilova.

Prema podacima lokalnog CIK-a, u regionima Sahalin i Kolima na Dalekom istoku Rusije zabilježena je najviša izlaznost birača, prenosi Avaz.
 
Izlaznost birača u regionu Sahalin iznosi 48,34 posto do 15 sati po lokalnom vremenu.

- Najaktivniji glasači su na Kurilskim otocima, na Iturupu, gdje je pet sati do zatvaranja birališta glasalo oko 67,24 posto građana. U Južno-Sahalinsku svoju građansku dužnost je obavilo 47,21 posto glasača - podaci su regionalnog CIK-a.

Oko 54,69 posto glasača izašlo je na birališta u Kolimi, čime je nadmašen rekord zabilježen 2012. godine.

Ruska novinska agencija TASS navodi da je rekordna izlaznost od 73 posto zabilježena i u regionu Severo-Evenski.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.