19.3.2018. 11:58
0
Johnson: Ruska poricanja hemijskog napada u Britaniji sve su apsurdnija
Rusija griješi kada negira odgovornost za napad nervnim agensom na bivšeg ruskog, dvostrukog, agenta na britanskom tlu, izjavio je u ponedjeljak šef britanske diplomatije.

- Rusko poricanje sve je apsurdnije - izjavio je novinarima ministar vanjskih poslova Boris Johnson dok je dolazio na sastanak s kolegama iz EU u Bruxellesu, na kome će izvjestiti evropske ministre o incidentu. 

- To je klasična ruska strategija, oni više neće nikoga praviti budalama - izjavio je Johnson, naglašavajući da "jedva da ima ijedna zemlja ovdje za stolom u Bruxellesu koja u posljednjim godinama nije bila ugrožena nekom vrstom malignog ili remetilačkog ruskog ponašanja", prenosi Reuters. 

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.