26.3.2018. 22:09
0
Kim Jong Un posjetio Kinu, detalji njegove posjete uopće nisu poznati
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un posjetio je Kinu, javio je Bloomberg u ponedjeljak, pozivajući se na tri neimenovana izvora, u njegovom prvom putovanju van zemlje otkako je preuzeo vlast u 2011. i uoči potencijalnog samita s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Detalji i dnevni red njegove posjete još nisu poznati, navodi Bloomberg.

Japanski mediji javili su tokom dana da je visokorangirani zvaničnik iz Pyongyanga doputovao u  Peking.

Novinska agencija Kyodo je, pozivajući se na izvore bliske toj temi, javila da je zvaničniik namjeravao da poboljša odnose između Pekinga i Pyongyanga  narušene sjevernokorejskim insistiranjem na programu nuklearnog naoružanja i kineskom podrškom oštrim sankcijama protiv Sjeverne Koreje u Vijeću sigurnosti UN-a.

Reuters nije mogao potvrditi tu posjetu iz zvaničnih izvora.

Peking je tradicionalno najbliži saveznik izolovane Sjeverne Koreje, ali bi Kim uskoro trebao održati odvojene sastanke s kineskim suparnicima, Južnom Korejom i Sjedinjenim Državama.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.