27.3.2018. 9:52
1
Putin: Požar u Kemerovu je rezultat kriminalnog nemara i nepažnje
Požar u kojem su poginule 64 osobe, većinom đeca u trgovačkom i zabavnom centru na istoku Rusije, posljedica je "kriminalnog nemara", izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin prilikom posjete Kemerovu, prenosi BBC.

Putin je položio vijenac na mjesto nesreće i kritizirao "nesposobnost i nemar".

Istražitelji su utvrdili da je protupožarni alarm bio deaktiviran, a izlazi blokirani kada je vatra zahvatila igraonicu.

Agencija Interfax prenosi da se više od 300 ljudi okupilo ispred sjedišta lokalne vlasti tražeći ostavke.

Uzrok tragičnog požara još nije potpuno utvrđen, ali istražni komitet je već pronašao velike propuste u tržnom centru.

-  Šta se ovđe dešava? Nema ovđe rata niti eksplozije metana kao u rudniku. Ljudi, đeca su došli odmoriti se. Govorimo o demografiji, a ovđe izgubimo ovoliko mladih, zbog čega? Zbog kriminalnog nemara i nepažnje- rekao je Putin.

Porodicama žrtava izjavio je saučešće, a njegovo obraćanje započelo je minutom šutnje za stradale.

Požar u tržnom centru u Kemerovu izbio je u nedjelju na četvrtom spratu, na kome se nalaze kino i dječji zabavni centar i zahvatio je oko 1.600 kvadratnih metara.

(FENA/Ajla Hurko) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.