5.4.2018. 14:15
0
Berlusconi: Novu italijansku vladu mora predvoditi desni centar
Italijansku narednu vladu mora predvoditi konzervativni blok koji je osvojio najviše mjesta u parlamentu na nacionalnim izborima održanim prošlog mjeseca bez jasnog pobjednika, izjavio je u četvrtak čelnik stranke desnog centra Forza Italia Silvio Berlusconi.

- Ta vlada ne može se pokrenuti bez alijanse koja je pobijedila na izborima i bez čelnika političke snage koja je osvojila najviše glasova unutar te alijanse, Lige - izjavio je bivši premijer  Berlusconi nakon što je održao razgovore s predsjednikom države Sergiom Mattarellom.

Konzervativni blok osvojio je znatno manje od potrebnog broja glasova za većinu u oba doma parlamenta, što znači da će trebati postići sporazum s antiestablišment pokretom Pet zvijezda ili s Demokratskom strankom (PD) lijevog centra kako bi dogovorili koaliciju.

Pet zvijezda je odbacio svaki sporazum s Berlusconijem, dok PD tvrdi kako planira ostati u opoziciji, prenosi Reuters.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.