7.4.2018. 19:00
0
Srbijanac uhapšen u Kambodži: Napao vlasnika i pokušao zapaliti lokal, jer nije dobio pizzu
Srbijanski državljanin Miloš M. uhapšen je u Kambodži zbog napada na vlasnika jedne pizzerije i pokušaja podmetanja požara u tom ugostiteljskom lokalu.

Šef lokalne policije Paul Fosda identificirao je 37-godišnjeg napadača srbijanskog porijekla, koji radi na brodu, piše portal Khmertimeskh.com. Milošu je sud odredio pritvor. Fosda je naveo da je Miloš nasrnuo na Chorna Soryu (36), vlasnika “Jungle Bara”, i Forna Ritija (30), jednog od zaposlenih u pizzeriji, jer su mu, kako se tvrdi, odbili prodati pizzu.

- Miloš je nakon tuče pokušao zapaliti lokal benzinom - dodao je šef policije.

Prema njegovim riječima, bar je, jednostavno, ostao bez pizze u tom trenutku, ali je zbog nesporazuma došlo do incidenta, u kojem je Srbijanac optužio vlasnika za diskriminaciju.

- Srbijanac je do bara došao kasno u toku noći i nije mogao dobiti narudžbu, jer više nije ostalo proizvoda za prodaju. Ipak, kad je ugledao druge mušterije kako jedu pizzu, počeo je napadati vlasnika – govori Fosda.

Da nije došlo do hitne intervencije komandne policije, dodaje, prodajni objekt bio bi potpuno uništen.

Call Fali, šef krivičnog odjeljenja pokrajinske policije, potvrdio je da je osumnjičeni optužen za napad i da je zatvoren.

- Sud je odlučio da ga pošalje u zatvor. Optužen je za napad na dvojicu ljudi i pokušaj spaljivanja lokala. Imao je sreće da je vatra zaustavljena na vrijeme - zaključio je Fali, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.