9.4.2018. 19:10
0
Donald Trump: Napad otrovnim gasom u Siriji je gnusan, slijedi odgovor Amerike u roku od 48 sati
Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je osudio "gnusni" napad otrovnim gasom u Siriji i izjavio je da će donijeti odluku o američkom odgovoru u roku između 24 i 48 sati.

Govoreći u svom kabinetu u Bijeloj kući, Trump je obećao da će ustanoviti ko je odgovoran za napad u kome je, sudeći po izvještajima, poginulo 40 ljudi. 

Trump je izjavio novinarima tokom sastanka kabineta da "bilo da je riječ o Rusiji, o Siriji, o Iranu, bilo da je riječ o svima skupa, mi ćemo ustanoviti ko je to uradio".

Opozicijski aktivisti navode da je 40 ljudi ubijeno u hemijskom napadu u subotu navečer u predgrađima sirijske prijestonice Damaska i optužili su za njega sirijsku vladu, koja je u bliskom savezništvu s  Rusijom.

Sirija je optužila Izrael za raketni napad na zrakoplovnu bazu u središtu zemlje u ponedjeljak ujutru u kome je ubijeno 14 ljudi, među kojima trojica Iranaca, prenosi AP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.