15.4.2018. 18:00
0
Predstavnici Katara, zbog sukoba sa Saudijcima, nisu stigli u Saudijsku Arabiju na samit Arapske lige
Katar neće imati visokog zvaničnika na samitu Arapske lige koji se danas održava u Saudijskoj Arabiji.

Spor između dviju država i grupe država predvođenih Saudijskom Arabijom još uvijek nije riješen, prenosi agencija Reuters. 

Diplomatske veze između domaćina samita Arapske lige, te Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Egipta s Katarom su već mjesecima prekinuti. Te države optužuju Katar da pomaže terorističke grupe, dok Doha odbacuje optužbe tvrdeći da je iza svega pokušaj da se naruši njihov suverenitet.

Katarsku delegaciju će predvoditi samo stalni predstavnik u Arapskoj ligi Saif bin Muqaddam al-Buainain.

Većinu od 22 države članice će predstavljati šefovi država ili vlada.

Saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir je rekao da katarska kriza neće biti na dnevnom redu samita Arapske lige.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.