16.4.2018. 9:20
0
Trump želi da se američke snage vrate iz Sirije što prije
Američki predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u domovinu iz Sirije što je prije moguće, objavila je u nedjelju Bijela kuća, nakon što je francuski šef države Emmanuel Macron rekao da je uvjerio Trumpa da zadrži snage u Siriji duže vremena.

"Američka misija nije se promijenila - predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće", rekla je Sarah Sanders u saopćenju. 

"Odlučni smo potpuno poraziti IS i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i finansijski kako bi se regija učinila sigurnom", rekla je Sanders.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u nedjelju da je uvjerio američkog kolegu Donalda Trumpa, koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži.  U telefonskom razgovoru uoči napada u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da ne povlači američke snage iz Sirije.

"Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati", kazao je Macron.  Naglasio je i da je uvjerio Trumpa da ograniči subotnje napade na postrojenja za hemijsko oružje.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.