23.4.2018. 19:45
0
Putin kazao Macronu da su napadi na Siriju bili "kršenje međunarodnog prava"
Predsjednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emmanuel Macron razgovarali su danas telefonom o situaciji u Siriji i vazdušnim udarima SAD, Francuske i Velike Britanije nakon navodnog napada hemijskim oružjem u Dumi, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U razgovoru sa francuskim liderom Putin je naglasio da vazdušni udari koalicije, predvođene SAD, na Siriju predstavljaju kršenje međunarodnog prava i zakomplikovali su situaciju u toj zemlji.

Putin je, takođe, istakao značaj sprovođenja istrage Organizacije za zabranu hemijskog oružja na terenu u Siriji, prenio je "Sputnjik".

Macron je izrazio spremnost Pariza za dijalog sa svim stranama uključenim u sirijsko političko rješenje, posebno Rusijom, saopćeno je iz Jelisejske palate.

On je dodao da su napadi na mete u Siriji 14. aprila bili legitimni.

- Macron je naglasio riješenost Francuske da odmah počne sa naporima kroz dijalog sa svim zainteresovanim stranama za pokretanje ozbiljnog političkog procesa i intenziviranje humanitarnih aktivnosti s ciljem pružanja pomoći civilima, navodi se iz Jelisejske palate.

Macron je dodao da će Francuska nastaviti da preduzima korake u Vijeću sigurnosti UN radi rješavanja situacije u Siriji. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.