29.4.2018. 16:40
0
Donald Trump poručio: EU je osnovana kako bi iskorištavala SAD!
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da je Evropska unija oformljena kako bi iskorištavala SAD, kao i da će se obračunati sa evropskim blokom i Kinom.

Trump je na mitingu u Washingtonu u saveznoj državi Michigan poručio da su okončani dani "katastrofalnih sporazuma" 

"Neće nas više koristiti i to sam im rekao juče. Nema više. Ti dani su gotovi", rekao je Trump. 

Američki predsjednik je sugerisao da neće prezati ni od čega kako bi ispravio trgovinski disbalans, upozorivši da bi se mogli očekivati privremeni problemi na putu ka "svjetloj budućnosti za američku ekonomiju". 

"Na kratkoročnom nivou možda ćemo imati određene probleme, a dugoročno ćemo biti zadovoljni. Bićemo otvoreniji ili nećemo poslovati sa tim drugim zemljama", naveo je Trump. 

On kaže da su kritike koj je uputio EU, Kini i Japanu zbog trgovine usmjerene na "katastrofalne trgovinske sporazume koje neprestano ispravlja", ali da to ne znači da ima nešto protiv lidera tih zemalja. 

"Ne krivim šefove država tih zemalja jer nas koriste. Krivim prethodne predsjednike i lidere naše zemlje", dodaje Trump. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.