29.4.2018. 18:29
0
Velika Britanija, Njemačka i Francuska žele održati sporazum sa Iranom
Lideri Velike Britanije, Francuske i Njemačke su se usaglasili danas da je važeći sporazom sa Iranom najbolji mogući način da se Teheran spriječi da nabavi nuklearno oružje, saopćeno je danas iz ureda britanske premijerke Therese May, prenosi Reuters.

May je obavila telefonske razgovore sa predsjednikom Emmanuelom Macronom i njemačkom kancelrkom Angelom Merkel tokom kojih su se usaglasili da on može biti proširen da pokrije oblasti balističkih projektila, pitanja šta će se dogoditi kada dogovor istekne te pitanje destabilizirajuće uloge Irana u regiji.

- Lideri su se obavezali da će zajednički raditi sa SAD u pogledu rješanjava izazova koje predstavlja Iran, uključujući i one koje bi pokrio novi sporazum – saopćeno je.

Ovakav stav dolazi u danima kada se očekuje odluka predsjednika SAD Donalda Trumpa da li će ponovo nametnuti ekonomske sankcije Teheranu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.