3.5.2018. 8:05
0
Letio 50 godina: Avion pao na posljednjem letu, devet poginulih
Devet osoba stradalo je u padu američkog vojnog teretnog aviona, koji se srušio u srijedu u saveznoj državi Džordžiji, na jugu SAD.
Lokalne vlasti navode da je avion obavljao svoj posljednji let nakon 50 godina.

- Potvrđujemo da je u avionu bilo devet osoba, pet članova posade i četiri putnika - saopćila je američka Nacionalna garda i dodala da su svi u avioni bili njeni pripadnici. 
Lokalni mediji prenijeli su snimke pada aviona iza jednog hangara kao i eksploziju letjelice na tlu. Za sada se ne znaju tačni uzroci nesreće.

U pitanju je avion C-130 tipa "Herkules", koji je poletio za Arizonu i koji je obavljao svoj posljednji let, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.