5.5.2018. 20:20
0
Na aerodromu u Londonu zaplijenjeno 50 krokodila, krokodili u avionu napadali jedni druge
Pedeset krokodila zaplijenjeno je na aerodromu Heathrow u Londonu jer su prekršeni propisi koji se tiču uslova njihovog transporta.

Ovi reptili stari godinu dana, koji su stigli na letu iz Malezije, napadali su jedni druge tokom putovanja zbog skučenog prostora u kojem su se nalazili, izvještava BBC.

Jedan od njih je uginuo.

Svaka od pet kutija za transport je bila predviđena za četiri krokodila, ali u svakoj od njih se nalazilo čak deset ovih životinja dugih oko 30 centimetara.

Krajnja destinacija ovih krokodila je bila farma u Cambridgeshireu, gdje su oni trebali biti uzgajani radi mesa, ali o njima sada brinu službenici organizacije Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama (CITES).

Preostalih 49 krokodila će biti udomljeno, saopćeno je iz ministarstva unutrašnjih poslova.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.