8.5.2018. 10:39
0
Skandal u New Yorku: Eric Schneiderman podnio ostavku zbog optužbi za seksualno zlostavljanje četiri žene
Glavni tužitelj američke države New York Eric Schneiderman je podnio ostavku zbog optužbi za seksualno zlostavljanje četiri žene, o čemu je priča objavljena u medijima, prenosi Reuters. Governor Andrew Cuomo je pozvao tužitelja da podnese ostavku samo nekoliko sati nakon što su infromacije objavljene.

Schneiderman je demokratski kandidat koji se borio za reizbor.

- Iznesene su ozbiljne optužbe protiv mene, koje snažno odbacujem. One nisu vezane za moj profesionalni rad, ali me sprečavaju da vodim ured i zbog toga podnosim ostavku - rekao je Schneiderman.

List "New Yorker" je objavio da su četiri žene koje su imale vezu s tužiteljem prijavile da su bile žrtve fizičkog nasilja bez svoje saglasnosti.

- U privatnosti intimnih odnosa, bio sam uključen u igranje uloga i druge seksualne aktivnosti uz punu saglasnost. Nisam napao nikoga niti sam učestvovao u seksualnim odnosima bez saglasnosti - naveo je tužitelj u pismenoj izjavi za javnost.

List navodi izjave žena da ih je tužitelj udarao, pijan i u krevetu, protiv njihove volje.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.