10.5.2018. 22:35
0
Merkel Rohaniju: Ostajemo pri sporazumu sve dok ga poštujete
Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je predsjedniku Irana Hassan Rouhani rekla da podržava ostanak pri nuklearnom sporazumu te zemlje sa šest velikih sila, sve dok Teheran sa svoje strane ispunjava obaveze propisane tim sporazumom.

Kako je saopćeno iz kancelarije njemačke kancelarke, ona je u telefonskom razgovoru sa Rohanijem, pozvala na pregovore u širem formatu o programu balističkih raketa Irana i njegovim regionalnim aktivnostima, uključujući i one u Siriji i Jemenu.

Kako britanska agencija navodi, ona je također osudila raketni napad koji su Iranske snage u Siriji izvele na izraelske vojne baze na Golanskoj visoravni i pozvala Iran da doprinese deeskalaciji u regionu.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan također je izjavio da je razgovarao sa Rohanijem i da mu je poručio da odluku SAD o povlačenju iz nuklearnog sporazuma s Iranom iz 2015. smatra pogrešnom, prenosi Dnevni avaz.

Agencije navode i da je Erdoan u telefonskom razgovoru sa Rohanijem kazao da Turska želi da se sporazum održi i nakon što je američki predsjednik Donald Tramp u utorak objavio da će povući SAD iz tog sporazuma.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.