15.5.2018. 11:09
0
Zatraženo sazivanje hitne sjednice Vijeća sigurnosti UN-a zbog ubijanja Palestinaca, Amerika blokirala donošenje službenog izvještaja
Kuvajt zatražio sazivanje hitne sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, ali SAD je blokirao donošenje službenog izvještaja tog tijela u kojemu se traži nezavisna istraga o krvavim događajima u pojasu Gaze, doznaje se od diplomatskih izvora.

U nacrtu teksta koji je AFP dobio na uvid, "Vijeće sigurnosti izražava svoju ogorčenost i žalost zbog pogibije palestinskih civila koji su se koristili svojim pravom na mirno prosvjedovanje".

Vijeće "traži nezavisnu i transparentnu istragu o tim događajima kako bi krivci bili kažnjeni", navodi se u tekstu.

- Vijeće sigurnosti podsjeća da svaka odluka i čin kojima bi se htjeli izmijeniti posebna obilježja, status ili demografski sastav svetog grada Jerusalema nemaju nikakva pravnog učinka, ništetni su i moraju se poništiti u skladu s predmetnim rezolucijama Vijeća sigurnosti - navodi se dalje u nacrtu teksta, prenosi AL Jazeera Balkans. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.