20.5.2018. 14:25
0
Nevin u zatvoru proveo 27 godina: Kad su ga konačno oslobodili svi su plakali
Muškarac po imenu John Bunn u zatvoru je proveo 27 godina, zbog zločina koji nije počinio.
Bunn je osuđen iako se otisci prstiju s mjesta zločina nisu poklapali s njegovim niti s otiscima njegovog prijatelja. U jednom je trenutku svjedok opisao zločinca kao muškarca svijetle puti u 20-ima.

Bunn je s 14 godina osuđen za drugostepeno ubistvo policajca koji nije bio na dužnosti 1991. godine. Optužen je da je zajedno s tinejdžerom Roseanom Hargraveom prisilio Rolanda Neischera i partnera Roberta Crossona da izađu iz vozila i pucao na njih, a zatim su, prema presudi, ukrali automobil. Neischer je preminuo, dok je Crosson preživio te je bio jedini svjedok.


Slučaj je ponovno otvoren 2016. godine nakon što je otkriveno da je glavni detektiv u tom slučaju, Louis Scarcella, koristio lažnu i obmanjujuću praksu dok je radio u njujorškoj policiji. Bunn je u utorak oslobođen optužbi. Na stotine Scarcellinih slučajeva ponovo je otvoreno te su mnoge presude sasvim drugačije.

‘Želim vam zahvaliti jer se 27 godina borim za život’, rekao je Bunn jecajući. Zaplakao je i tužitelj koji je rekao kako su u zatvoru 27 godina držali pogrešnog muškarca. Nakon što je sutkinja pročitala odluku da je slobodan, Bunn je došao do nje, uhvatili su se za ruke, a on je zatim pognuo glavu i zaplakao. Sudnicom se prolomio pljesak.

‘Imali ste tada samo 14 godina. Ovo se nikada nije trebalo dogoditi’, rekla mu je, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.