10.6.2018. 17:30
0
Holandija ukida zabranu, Hrvati ne mogu da rade samo u tri zemlje EU
Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske pozdravilo je odluku Holandije o ukidanju ograničenja rada za hrvatske državljane na tržištu te zemlje.

Holandija će obavijestiti Evropsku komisiju da je donijela odluku da ne nastavi sa korištenjem mogućnost daljeg produbljivanja tranzicijskog razdoblja za ograničenje rada za hrvatske državljane za pristup holandskom tržištu.

Hrvatska Vlada će na tu odluku odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja Holanđana za pristup hrvatskom tržištu rada.

Ostaju Austrija, Slovenija i Britanija

Međusobno omogućavanje slobode kretanja radnika je potvrda jačanja međusobnog povjerenja i značajan podsticaj odličnoj ekonomskoj i ukupnoj saradnji dviju država, saopštilo je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

Ovim za njihove radnike u Evropskoj uniji ograničenje ostaje još samo u Austriji, Sloveniji i Velikoj Britaniji, koje će ga ukinuti 1. jula, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.