13.6.2018. 8:51
0
Japanci zabrinuti zbog najave Donalda Trumpa da će obustaviti vojne vježbe sa Južnom Korejom
Japanski ministar odbrane Itsunori Onodera izrazio je zabrinutost zbog namjere američkog predsjednika Donalda Trumpa da obustavi zajedničke vojne vježbe sa Južnom Korejom, izvještava japanska Kyodo novinska agencija.

- Zajedničke vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje i prisustvo američkih snaga u Južnoj Koreji igraju važnu ulogu za sigurnost u istočnoj Aziji. Rješavanje pitanja nuklearnog programa, raketa kao i otmica je naš konačni cilj. Željeli bismo zamoliti Sjevernu Koreju da svoju politiku promjeni na vidljiv način - dodao je Onodera, prenosi Sputnik.

Kazao je da će Japan nastaviti vršiti pritisak na Sjevernu Koreju.

Jučer je američki lider izjavio da namjerava donijeti odluku o obustavi zajedničkih vojnih vježbi s Južnom Korejom nakon historijskog sastanka sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom u Singapuru.

To bi prema Trumpu donijelo velike uštede novca.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.