19.6.2018. 16:30
0
Sirija osuđuje prisustvo turskih i američkih snaga u okolini Manbija
Sirijska vlada osudila je prisustvo turskih kao i američkih vojnih snaga u okolini grada Manbija na sjeveru te zemlje.

Dan prije, pripadnici vojski dviju zemalja započeli su odvojene patrole duž linije, koja razdvaja dijelove koje kontroliše turska vojska na sjeveru Sirije od grada Manbija, prenosi RT.

Grad je pod kontrolom lokalne milicije (SDF) koju  pomaže SAD, ali gdje dominiraju kurdski YPG, koje Turska smatra terorističkom organizacijom.

- Sirija izražava osudu upada turskih i američkih snaga u blizini Manbija, a koji dolazi u sprezi s nastavkom turske i američke agresije - saopćilo je sirijsko ministarstvo vanjskih poslova, prenosi SANA.

(FENA/Amila Alijagić)

Sirija
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.