20.6.2018. 22:00
0
Trump: Želimo da porodice budu zajedno
Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će uskoro potpisati izvršnu uredbu koja će omogućiti da se porodice migranata koji su ilegalno prešli meksičko-američku granicu više ne razdvajaju, nakon vala nezadovoljstva zbog razdvajanja porodica i pritiska pod kojim se našla njegova administracija.

Otkako je početkom maja obznanio tzv. "nultu toleranciju" vlade na ilegalnu imigraciju, više od 2.300 djece i mladih migranata odvojeno je od svojih porodica nakon njihovog hapšenja na granici.

- Želimo da porodice budu zajedno - rekao je Trump, prenosi Al Jazeera.

Nešto ranije je vođa republikanaca u Predstavničkom domu Paul Ryan najavio da će u četvrtak staviti na glasanje zakon o rješavanju statusa tih mladih koji ne posjeduju lične dokumente.

Britanska premijerka Theresa May ocijenila je fotografije "djece zatvorene u nešto nalik na kaveze doista potresnima". 


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.