22.6.2018. 16:30
0
Sirija: Bačeno više od 10 bure-bombi na teritorij pod kontrolom pobunjenika
Sirijska vojska bacila više od 10 bure-bombi na teritorij pod kontrolom pobunjenika na jugozapadu zemlje, saopćio je danas Sirijski opservatorij za ljudska prava, prenijeli su mediji.

Navodno, radi se o prvoj upotrebi te municije za godinu.
 
Sirijske vladine snage navodno su opkolile američku vojnu bazu nedaleko od graničnog prijelaza El-Tanf s Jordanom, javili su iranski mediji.

Napad bure-bombama predstavlja eskalaciju višednevnog napada vojske na oblast sjeveroistočno od Derae, koji su do sada uključivali artiljerijsko bombardiranje, ali samo ograničenu upotrebu zračne sile, prenijeli su mediji, prenosi Telegraf.

(Amila Alijagić)

Sirija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.