25.6.2018. 9:35
0
Kandidat opozicije priznao pobjedu Erdogana
Kandidat glavne turske opozicione Republikanske narodne stranke, Muharem Indže, priznao je sinoć pobjedu Recepa Tayyipa Erdogana na predsjedničkim izborima.

"Priznajem da je Erdogan pobijedio na izborima", objavio je Haber Turk TV Indžeove riječi, prenosi TASS.

Aktuelni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je prethodno pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora, na kojima je, prema još nezvaničnim rezultatima, osvojio novi mandat, ali ovoga puta sa izvršnim ovlaštenjima.

"Nacija mi je povjerila odgovornost predsjedavanja i izvršne dužnosti", rekao je 64-godišnji Erdogan u govoru iz Istanbula, koji je prenosila televizija.

On je proglasio i pobjedu Narodnog saveza, izborne koalicije njegove Stranke pravde i razvoja (AKP) i male Stranke nacionalnog pokreta (MHP) na parlamentarnim izborima, navodeći da imaju parlamentarnu većinu u skupštini od 600 poslaničkih mjesta.

"Nadam se da niko neće pokušati da baci sjenku na rezultate i naudi demokratiji, kako bi sakrio svoj neuspjeh", rekao je Erdogan.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.