29.6.2018. 18:45
0
Grčka i Španija prihvatit će migrante u okviru sporazuma s Njemačkom
Njemačka je postigla sporazum s Grčkom i Španijom da vrati u te zemlje migrante koji su prethodno registrovani kao azilanti na njenoj teritoriji, objavio je u petak na Twitteru portparol njemačke vlade Steffen Seibert.

Sporazum, koji je postignut na marginama samita Evropske unije u Bruxellesu, predviđa da Grčka i Španija prihvate migrante koji su stigli u Njemačku preko njene južne granice s Austrijom do početka zajedničke provedbe politike EU prema azilu, saopćio je Seibert.

- Naglašavamo činjenicu da države članice na vanjskim granicama EU trebaju veću podršku, finansijsku ali i u pružanju policijskih snaga i eksperata za odgovore na zahtijeve o azilu - navodi se u izjavi koju je postavio Seibert.

Operativni detalji sporazuma bit će odlučeni u narednim sedmicama, zaključuje Seibert u izjavi, prenosi dpa.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.