15.7.2018. 15:15
0
Maas upozorio Trumpa da s Rusijom ne pravi jednostrane dogovore
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas upozorio je američkog predsjednika Donalda Trumpa da s Rusijom ne pravi nikakve jednostrane dogovore koji bi išli na štetu zapadnih saveznika SAD-a.

Maas je pozdravio predstojeći sastanak Trumpa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi Reuters, uz podsjećanje da je američki predsjednik najavio da će tokom susreta s Putinom pokrenuti pitanje smanjenja nuklearnog oružja.

- Uvijek smo govorili da nam je potreban dijalog s Rusijom. Zato je dobro da Washingtom i Moskva razgovaraju jedan s drugim. Bio bi korak napred ako bi ovaj sastanak pružio i podsticaj za nuklearno razoružanje - rekao je šef njemačke diplomatije listu Bild am Sonntag.

Međutim, Maas je ukazao da "onaj ko povrijedi svoje partnere, rizikuje da na kraju izgubi, te da jednostrani dogovori na štetu sopstvenih partnera, na kraju štete i Sjedinjenim Američkim Državama", prenosi Al Jazeera Balkans. 

Trump je, inače, ove nedelje optužio Njemačku da je "zarobljenik" Rusije zbog svog oslanjanja na ruske energente, a u četvrtak je Putina opisao kao "konkurenta", a ne kao "neprijatelja".

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.