17.7.2018. 15:27
0
Ruske službe otkrile zašto je Putin jedini imao kišobran dok su svi drugi kisnuli
Kišobran za ruskog predsjednika Vladimira Putina brzo se stvorio čim je krenuo pljusak u Moskvi, na ceremoniji dodjele medalja nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva, no drugi nisu bili te sreće.

Putin je brzo bio zaštićen od kiše koja je počela padati odmah po završetku finalne utakmice.

Grmljavina se mogla čuti tokom drugog poluvremena na stadionu Lužnjiki, a nebo se otvorilo u trenutku kada je Putin, praćen predsjednikom FIFA - e, Giannijem Infantinom stigao na podij postavljen za dodjelu odličja.   

Putinovo odijelo počelo je kisnuti dok se neko nije pojavio s kišobranom da spasi ruskog predsjednika. 

No te sreće nisu bili hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, odjevena u hrvatski dres, i francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji su stajali uz Putina kisnući sve dok nije i za njih stigao spas u obliku kišobrana.

Mnogi su se odmah zapitali zašto je samo Vladimir Putin imao kišobran, dok su svi drugi bili mokri do kože. Ruske službe danas su objavile priopćenje u kojem su pokušale dati odgovor na to pitanje.

"Briga o kišobranu je briga osobe koja čuva predsjednika. U izvještaju ruske službe sigurnosti jasno stoji da se kišobran mora otvoriti preko glave Putina čim padne prva kap kiše. S tim u vezi, pitanja o kišobranu bi trebalo uputiti čuvarima Macrona i Kolinde", stoji u priopćenju ruske službe, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.