18.7.2018. 13:30
0
Pješačio cijelu noć da bi stigao na novi posao, šef mu poklonio automobil
Vlasnik jedne američke kompanije za selidbe radniku je poklonio automobil nakon što je on pješačio 32 kilometra kako bi na vrijeme stigao na posao.

Nakon što mu se pokvario automobil, Walter Carr je pješačio cijelu noć kako bi stigao na svoj novi posao
 
Jedan policajac razgovarao je s Carrom na putu i, impresioniranim njegovim gestom, odveo ga na doručak, a potom i na prvi radni zadatak.

Jenny Lamej bila je prva klijentica za koju je Carr radio tog dana. Nakon što joj je policajac ispričao šta se dogodilo mladiću, ona mu je ponudila da odmori dok stigne ostatak ekipe za selidbe, ali Carr je to odbio i odmah prionuo na posao.

Uzgred joj je pričao o svom djetinjstvu i tome kako se njegova porodica preselila u Hjuston, nakon što im je uragan "Katrina" uništio dom.

- Ne mogu vam reći koliko me dotakao Walter i njegovo pješačenje - rekla je Lamej.

Kada je saznao šta se dogodilo, izvršni direktor kompanije u kojoj se Carr zaposlio, Luke Marklin krenuo je na dugu vožnju kako bi upoznao svog novog radnika.

Nakon što su popili kafu, Marklin mu je poklonio ključeve svog Ford Escapea iz 2014. godine.

- Iskreno me je oduševio - rekao je Marklin.

Kar je emotivno upitao: “Ozbiljno?”, a zatim je zagrlio Marklina i sa nevjericom uzeo ključeve.

Novinarima je kasnije rekao da je zahvalan što je dobio priliku da radi.

- Htio sam da im pokažem da sam posvećen. Rekao sam da ću stići na posao, na ovaj ili onaj način - kazao je Carr, poručujući da ništa nije nemogućem piše CDM.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.