18.7.2018. 21:00
0
Macron tvrdi da nije tražio da "Pijetlovi" ubrzaju povorku
Glasnogovornik Elizejske palače izjavio je kako ured francuskog predsjednika Macrona nije tražio od nogometnih reprezentativaca da brže prođu niz Elizejske poljane u pobjedničkoj povorci za navijače.

Ljutitim fanovima nije se svidjelo što je otvoreni autobus s reprezentativcima prošao Champs-Elyseesom u ''tren oka'', ostavivši im pritom tek par sekundi uživanja u prigodnoj povorci koju su neki čekali i po nekoliko sati u gužvi.

Neki su pretpostavili da je povorka, koju su satirične novine Le Canard Enchaine (Okovani patak) nazvale ''utrkom formule 1'', bila ubrzana samo kako bi čim prije stigla do predsjednika Macrona, kome su već kasnili već dva sata, a koji ih je trebao ugostiti u Elizejskoj palači.

''Službeno poricanje: nikad nije bilo zahtjeva da se povorka ubrza niz Champs-Elysees'', rekao je glasnogovornik Bruno Roger-Petit na Twitteru.

Načelnik pariške policije Michel Delpuech tvrdi da 12-minutna vožnja ulicom ''nije bila baš brza'', naglasivši pritom da je ruta od 1.3 kilometara bila prijeđena brzinom od 6.5 kilometara na sat.

Delpuech je također obranio odluku da se 300 tisuća navijača drži iza zaštitne ograde, kako bi povorka i bus imali čistu cestu.

Kritičari su odmah prikazali usporedne slike pariškog dočeka s onima iz Bruxellesa i Zagreba, a gdje su povorke bile okružene navijačima.

Delpuech je na kritike odgovorio kako su naučili lekciju sa slavlja još iz 1998. kada je Francuska zadnji puta postala svjetskim nogometnim prvakom.

Zaključio je kako postoji i veliki rizik od terorističkih napada u Francuskoj, gdje su u protekle tri godine život izgubile preko 240 osoba, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.