18.7.2018. 22:30
0
Trump: SAD nisu meta Rusije, niko od mene nije čvršći prema Moskvi
Američki predsjednik Donald Trump kazao je da SAD nisu meta Rusije, istakavši da niko nije bio tako čvrst prema Moskvi kao što je on.

Trump je u srijedu na pitanje da li Rusija i dalje ima na nišanu SAD odmahnuo glavom i odgovorio "ne". To je rekao u svjetlu navodnog miješanja Rusije u američke izbore 2016. godine, a nakon procjene američke obavještajne zajednice da se Moskva uplitala izbore.

Dodao je da niko nije bio čvršći prema Rusiji od njega i istaknuo da predsjednik Rusije Vladimir Putin "to zna bolje nego bilo ko", prenosi RT.

Poručio je da je njegovo nedavno putovanje Evropi stvorilo "veći mir i sigurnost". To je nazvao velikim uspjehom.

Dvojica lidera su se sreli u ponedjeljak u Helsinkiju na prvom bilateralnom susretu, gdje su razgovarali o situaciji na Bliskom istoku, odnosima dviju zemalja, američkim izborima, kao i reduciranju nuklearnog naoružanja između ostalog.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.