18.7.2018. 20:38
0
Juncker demantovao da je bio pijan uoči radne večere lidera NATO-a
Predsjednik Evropske komisije Jean Claude Juncker demantovao je da je bio pijan prije sedmicu dana, uoči radne večere lidera NATO saveza.

U javnosti su se ponovo pokrenule spekulacije o njegovoj sklonosti ka alkoholu, koje ga prate godinama, nakon što su se pojavili snimci na kojima se vidi da on jedva održava ravnotežu.

Portparoli Evropske Komisije Junckerovo posrtanje su pripisali išijasu, koji mu, rekli su, često otežava kretanje.

Na pitanje je li tačno objašnjenje njegovih portparola da je riječ o išijasu i da nije bio pod uticajem alkohola, Juncker je odgovorio: “Bilo je tačno u prošlu srijedu, tačno je bilo jutros i biće tačno i večeras i sutra ujutro. Zaista me čudi interes koji neki pokazuju za ta marginalna pitanja i tražim malo poštovanja”.

Juncker se već godinama susrijeće sa glasinama da je sklon alkoholu, a to često koriste euroskeptični političari i mediji, koji su u više navrata dovodili u pitanje njegovu sposobnost da vodi Komisiju. U tome su prednjačili britanski euroskeptični mediji, naročito 2014. kada se vodila kampanja za Evropski parlament i predsjednika Evropske komisije, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.