27.7.2018. 9:32
0
Trump zahvalio Kim Jong-unu zbog vraćanja posmrtnih ostataka američkih vojnika
Sjeverna Koreja vratila je Sjedinjenim Američkim Državama posmrtne ostatke za koje se vjeruje da su američki vojnici koji su poginuli u Korejskom ratu (1950.-1953.), što predstavlja prvi korak implementacije sporazuma između američkog predsjednika Donalda Trumpa i lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una iz juna, prenosi Reuters.

Nakon toliko godina, ovo će biti veliki trenutak za toliko porodica. Hvala Kim Jong-unu - napisao je Trump na svom Twitter nalogu.

U saopćenju Bijele kuće je navedeno da je avion s posmrtnim ostacima vojnika koji su preuzeti iz Sjeverne Koreje dočekan uz počasnu stražu u američkoj bazi Osan u Južnoj Koreji.

- Ohrabreni smo akcijama i momentom pozitivnih promjena Sjeverne Koreje - saopćeno je iz Bijele kuće.

Vraćanje posmrtnih ostataka američkih vojnika jedna je od četiri tačke koje su navedene u deklaraciji potpisanoj na samitu u Singapuru između Trump i Kim Jong-una.

Smatra se da su vraćeni ostaci 55 vojnika, međutim, potrebno je obaviti forenzičko vještačenje zbog identifikacije.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.