30.7.2018. 19:20
0
Sirijska armija na korak do zauzimanja cijelog jugozapada
Snage sirijske armije na korak su do zauzimanja posljednjeg dijela jugozapada zemlje koji je bio u rukama pobunjenika, saopćila je Sirijska opservatorija za ljudska prava u ponedjeljak.

U napredovanju vladinih snaga samo tri sela nisu zauzeta, a koja su pod kontrolom frakcije povezane sa tzv. Islamskom državom.

Ranije u julu, sirijske vladine snage i njihovi saveznici, potpomognuti ruskim zračnim napadima, proširili su ofanzivu na jugozapad, gdje su napravili značajan napredak.

Predsjednik Sirije Bashar al-Assad nastoji povratiti cijeli jugozapad zemlje pod vladinu kontrolu u ofanzivi koja je započela prošlog mjeseca, prenosi Reuters.

Assad se od početka sedmogodišnjeg rata, u kojem je poginulo oko pola miliona ljudi, nalazi trenutno u najjačem položaju.

Uspješan napad na jugozapadu ostavilo bi pobunjenike, koji su pokušali srušiti Assada, u zatvorenom 'džepu' teritorija na sjeverozapadu zemlje.


FENA / Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.