5.8.2018. 18:30
0
Epidemija ebole u Kongu, 33 mrtvih
U istočnom Kongu preminule su 33 osobe, za koje se vjeruje da su bolovale od ebole, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Konga.

Za sada je identifikovano 879 osoba koje su imale kontakt sa pacijentima oboljelim od ebole, saopštilo je Ministarstvo i dodalo da bi praćenje tih kontakata bilo teško u tom dijelu države zbog kretanja stanovništva i prisustva vojnih trupa, javljaju mediji. 

Posljednje izbijanje epidemije desilo se svega sedam dana nakon što je vlada Konga proglasila kraj epidemije na sjeverozapadu Konga, gdje su umrle takođe 33 osobe.

Kao i na zapadu Konga, zdravstvene vlasti planiraju da isporuče vakcine proizvođača Merk koje pomažu u sprječavanju širenja virusa.



Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.