14.8.2018. 15:18
0
Izvučena tijela 22 osobe koje su poginule u rušenju mosta u Genovi, sa mosta sletio veliki broj automobila
Italijanska novinska agencija Ansa javila je ranije, pozivajući se na ministarstvo unutrašnjih pioslova, da je potvrđena pogibija 11 ljudi kada se most srušio na autoputu u blizini lučkog grada Genoe.

Ipak, talijanska Repubblica maločas je objavila da su izvučena tijela 22 osobe, te da se strahuje da je broj stradalih mnogo veći.

Ansa također navodi da je povrijeđen veliki broj osoba, te da su brojne osobe koje su povrijeđene u kritičnom stanju.

Zvaničnica vatrogasne brigade, Amalia Tedeschi, izjavila je za državnu TV stanicu RAI da je dvadesetak vozila bilo pogođeno urušavanjem mosta. Potvrdila je da su dvije osobe izvučene žive iz svojih vozila bez ozlijeda.

Tedeschi je kazala da su psi tragači poslani kod ruševine kako bi tragali za povrijeđenima i poginulima. Osim toga, teška oprema je u blizini mjesta nesreće kako bi mogla ukloniti dijelove mosta.

Dodala je da je dio mosta koji se srušio dugačak 80 metara. U ranijim medijskim izvještajima navedeno je da je dio mosta koji se srušio dugačak 200 metara, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.