22.8.2018. 10:46
0
Trump: Sada je Palestina na redu da dobije nešto dobro
Izrael će platiti “višu cijenu” u pregovorima sa Palestincima, nakon odluke o preseljenju ambasade SAD-a iz Tel Aviva u Jerusalem, izjavio je američki predsjednik Donald Trump.

Trump je dodao kako će Palestinci “dobiti nešto dobro zauzvrat jer sada je na njih red", ali nije precizirao na šta se to odnosi, prenijeli su izraelski mediji.

- Ako će ikada biti mira sa Palestincima, dobro je što je to urađeno - rekao je Trump o preseljenju ambasade.

Podsjećamo, Trump je u decembru prošle godine donio odluku da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela, iako Palestinci u istočnom okupiranom dijelu Jerusalema planiraju smjestiti institucije svoje buduće nezavisne države.

Trump je dodao da sada razumije zašto njegovi prethodnici nisu ispunili obećanje da presele ambasadu SAD u Jerusalem, te da su ga zvali mnogi svjetski lideri, apelujući da ne ostvari svoju odluku, ali da je on ipak smatrao kako je to trebalo uraditi još prije mnogo godina.

- Izraelsko - palestinski mirovni sporazum najteži je od svih - kazao je Trump na političkom skupu u Zapadnoj Virdžiniji.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.