23.8.2018. 15:30
0
Zatvorena najveća ilegalna farma kornjača u Evropi
Evropski policijski ured (Europol) objavio je da je španska policija zatvorila ilegalnu farmu za uzgoj kornjača, za koju se vjeruje da je najveća u Evropi. Farma se bavila uzgojem i prodajom ugrožene vrste kornjača čija je cijena 10.000 eura po kornjači.

Europol navodi da je policija u Majorci zaplijenila oko 1.100 kornjača i 750 jaja, uključujući i 14 od 50 najugroženijih vrsta na svijetu. Neke od zaštićenih vrsta dolazile su iz Sjedinjenih Država, Kanade i Meksika.

Europol kaže da je ova operacija počela prije 18 mjeseci kada su vlasti zaplijenile ilegalnu isporuku kornjača na aerodromu u Majorci. To otkriće ih je dovelo do farme.

Trgovina za kućne ljubimce u Barceloni korištena je za krijumčarenje kornjača izvan Španije, prenosi agencija AP.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.