4.9.2018. 10:11
0
Joe Biden mogući kandidat za predsjednika SAD-a
Bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden suočio se sa zahtjevom svojih pristalica da ponovo pokuša biti kandidat demokrata za predsjednika SAD, na izborima 2020. godine, prenose agencije.

Biden je nedavno letio iz Washingtona za New York, a brojni putnici zaustavili su se pored njegovog sjedišta i ohrabrivali ga da se kandidira , navodi agencija AP, prenosi Al Jazeera.

Sam Biden se još dvoumi, a prema riječima njegovih prijatelja i savjetnika, uvjeren je kako može pobijediti aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa.

Ljudi koji su o tome razgovarali s Bidenom navode kako je on sebi dao rok do januara za odluku o kandidaturi.

Biden, potpredsjednik SAD-a u administraciji predsjednika Baracka Obame od 2009. do 2017. godine, do sada je dva puta bio kandidat na unutarpartijskim izborima u Demokratskoj stranci.

To se desilo u razmaku od 20 godina - 1988. i 2008. godine.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.