13.9.2018. 15:19
0
Španija ipak nastavlja isporuku oružja Saudijskoj Arabiji: Rijad Madridu za oružje već platio 10,7 miliona dolara
Španija je povukla odluku o obustavi prodaje 400 projektila opremljenih laserima i sistemima za navođenje Saudijskoj Arabiji, kazao je španski ministar vanjskih poslova Josep Borrell.

Nedavno je španska vlada donijela odluku o obustavi prodaje oružja Saudijskoj Arabiji zbog straha da bi se to oružje moglo upotrijebiti protiv hutskih pobunjenika u Jemenu.

- Na kraju, odluka da se isporuče te bombe je poštivanje ugovora iz 2015. godine - naveo je Borrell za radijsku stanicu Onda Cero.

Rijad je Madridu za oružje već platio 10,7 miliona dolara, prenosi AFP.

Španske vlasti su privremeno obustavile isporuku nakon raketnog napada koji je prosaudijska koalicija izvela u augustu na sjeveru Jemena, kada je pogođen autobus u kojem su se nalazila i djeca.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.