19.9.2018. 16:07
0
Haos u Maleziji: Čak 21 osoba preminula zbog trovanja alkoholom, nekoliko desetina ljudi u bolnici
FOTO: Ilustracija
Najmanje 21 osoba je umrla, a nekoliko desetina hospitalizovano usljed trovanja alkoholom u Maleziji, zbog čega je policija pokrenula istragu, izjavili su danas zvaničnici.

Većina žrtava su državljani azijskih zemalja. 

Jeftin alkohol domaće proizvodnje je popularan među siromašnim radnicima migrantima u većinski muslimanskoj Maleziji, u kojoj je porez na alkohol visok. 

U glavnom gradu Kuala Lumpuru i okolini registrovano je 57 slučajeva trovanja metanolom, rekao je ministar zdravlja Džulkeflaj Ahmed. 

"Očekuje se da će broj slučajeva porasti pošto sve više pacijenata dolazi na liječenje", rekao je ministar na konferenciji za novinare. 

Metanol je akoholno jedinjenje koje je bezopasno u manjim količinama, ali je smrtonosno u većoj koncentraciji. 

Među otrovanima je pet državljana Malezije, a ostali su stranci iz Bangladeša, Indonezije, Mijanmara i Nepala. 

Policija je uhapsila sedam osoba u racijama na 12 lokacija i zaplijenila skoro 3.000 boca i limenki viskija i piva u pokušaju da pronađe kontaminirana pića i zaustavi trovanje.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.