22.9.2018. 20:45
0
Poruka Macrona: Postanite Sjeverna Makedonija
Francuski predsjednik Emmanuel Macron poručio je danas građanima Makedonije u video-poruci uoči referenduma da sporazum sa Grčkom osigurava budućnost zemlje i da vjeruje u mudrost građana.

“Naše dvije zemlje su pred 25 godina uspostavile diplomatske odnose, to je 25 godina zajedničke prošlosti i povezanih sudbina među našim narodima koje su duboko ukorijenjene vjekovima”, naveo je Macron.

On je ocijenio da je mnogo stvari učinjeno posljednjih godina, ali da je najveći korak naprijed postignut 17. juna, kada je zahvaljujući hrabrosti lidera Makedonije i Grčke postignut sporazum čime je okončan 27-godišnji spor, prenosi MIA.

“Zato ga podržavam. Potpuno! Snažno!”, istakao je Macron.

On je rekao da ne može da se stavi na mjesto građana Makedonije, ali da oni treba sami da odluče.

“Postanite Sjeverna Makedonija u skladu sa sporazumom. Ja sam odlučno za i čvrsto vjerujem da je ovaj sporazum dobar. Za vas, za cijeli region i za Evropu”, poručio je Macron, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.