22.9.2018. 21:30
0
Trump bijesan: Taj smrad će biti uklonjen
Donald Trump je, povodom navoda da je zvaničnik Ministarstva pravde sugerisao tajno prisluškivanje Bijele kuće, izjavio je da se radi o “ustajalom smradu”.

Američki predsjednik je dodao da će taj “ustajali smrad” biti uklonjen.

New York Times je ranije objavio da je zamjenik državnog tužioca Rod Rosenstein prošle godine sugerisao da Trumpa treba tajno snimati kako bi objelodanio haos koji vlada u Bijeloj kući, i nabacio ideju da se članovi predsjednikovog kabineta angažuju na njegovom uklanjanju sa položaja, ustavnim putem.

Amandman 25. ustava SAD propisuje da predsjednik može biti proglašen “nesposobnim da vrši ovlaštenja i obavlja predsjedničku dužnost” na osnovu izjašnjavanja potpredsjednika i većine članova Kabineta.

Rosenstein je demantovao pisanje New York Timesa, a Bijela kuća još nije reagovala.

Trump, međutim, na velikom mitingu u Springfieldu, u državi Missouri, nije propustio da se osvrne i na taj događaj.

“Samo pogledajte šta se otkrilo u našem ministarstvu pravde… Imamo sjajne ljude u ministarstvu pravde… Ali imate i neke zaista loše. Vidjeli ste šta se desilo sa FBI-jem. Svi su razjureni”, rekao je Trump i dodao: “Ali, osjeća se ustajali smrad i toga ćemo se takođe otarasiti”, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.