28.9.2018. 9:37
0
Nespretni pilot promašio pistu pa sletio u more
Putnički avion spustio se u lagunu blizu areodroma "Chuuk International Airport" u Mikroneziji, nakon što je prilikom slijetanja promašio pistu, javlja BBC.

Niko od 35 putnika i 12 članova posade aviona kompanije "Air Niugini" nije ozbiljno povrijeđen. Uzrok nesreće nije poznat, a vlasti će uskoro pokrenuti formalnu istragu.

- Avion se srušio u laguni, 160 metara udaljenoj od piste. Za sada ne znamo zašto se to dogodilo, a istragu ćemo pokrenuti što je prije moguće. Aerodrom nije zatvoren i nastavlja s radom - izjavio je voditelj aerodroma Džimi Emilio (Jimmy Emilio) za BBC. 

Avion se srušio tokom kratkog zaustavljanja na otoku Veno, na svom putu s otoka Pohnpei u Mikroneziji u Port Moresbi, glavni grad Papua Nove Gvineje, piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
AvionPilot
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.