16.10.2018. 22:45
0
Italijanski ministar unutrašnjih poslova nazvao Francusku "međunarodnom sramotom"
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini nazvao je Francusku "međunarodnom sramotom", nakon što je francuska policija u Italiju prevezla dvojicu migranata i ostavila ih na italijanskoj strani granice.

Očevici su 12. oktobra prijavili da su vidjeli kombi francuske policije kako prelazi granicu kod italijanskog naselja Claviere, u blizini Sestrijerea.

Pripadnici policije su, navode očevici, natjerali dvojicu crnih migranata da izađu iz vozila u šumskom području, nakon čega su se vozilom vratili u Francusku.

Italija je zahtijevala objašnjenje Francuske, a lokalne vlasti u departmanu Gornji Alpi tvrde da je u pitanju "greška".

Salvini je odbacio ovakvo objašnjenje i zatražio podatke o dvojici muškaraca, koje je opisao kao migrante.

"Ono što se dogodilo u Claviereu predstavlja prekršaj protiv naše zemlje bez presedana. Suočavamo se sa međunarodnom sramotom i predsjednik Francuske Emmanuel Macron ne može da se pretvara da se ništa nije desilo", napisao je Salvini na svom Facebooku.

On je dodao da Pariz smjesta mora Italiji da dostavi podatke o identitetu migranata, što podrazumijeva njihova imena, prezimena, nacionalnost i datume rođenja, prenosi Avaz.

Uz komentar na Facebooku, Salvini je objavio fotografiju Mavrona sa svijetlocrvenim licem, uz poruku "Međunarodna sramota. Italija neće prihvatiti izvinjenja."

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.